1 Şubat 2018 Perşembe

Hemoroid Nedir? Hemoroid Hastalarına Bitkisel Çözümler

Hemoroid, dışkı çıkışına yardımcı olan, anal bölgede bulunan vasküler yapılara verilen addır. Zamanla bu vasküler yapılar yanlış beslenme sebebiyle iltihaplandığında Hemoroid, halk arasında bilinen adıyla basur hastalığı meydana gelir. Anal bölgede şişen vasküler yapılar tıpkı toplardamar genişlemesine benzer bir şekilde kontrolsüzce genişler. Buna paralel olarak hastalığın oluştuğu anal bölümde kanama ve ağrı oluşur. Hemoroid tedavisi için geç kalındığında lazer yöntemi, boğma yöntemi ya da ameliyat yönteminden herhangi birisi tercih edilir. Eğer hastalığı erken fark ederseniz bitkisel yollarla Hemoroid tedavisi yapmanız mümkün olur.

hemoroid nedir

Hemoroid Patlıcan Kürü

Hemoroid için bilinen en iyi yöntemlerden biri İbrahim Saraçoğlu’nun da önermiş olduğu patlıcan kürüdür. Patlıcan kürünü hazırlamak oldukça kolaydır. Kürü hazırlamak için 10 adet yeşil patlıcan sapına ihtiyaç duyulur. Bu saplar patlıcandan zarar verilmeden koparılmalı ve güzelce yıkanmalıdır. Her bir sap için bir su bardağı suyu tencereye koyarak sapları da üzerine eklemeniz gerekir. Saplarla beraber suyu yaklaşık 30 dakika kaynatarak kürü hazır hale getirebilirsiniz. Tenceredeki suyu saplardan süzerek mümkünse bir cam şişeye aktarmanız gerekir. Daha sonra kürün dinlenmesi ve içilecek hale gelmesi için kür dolaba koyulur. Hemoroid için patlıcan kürü yapıldıktan sonra sabah ve akşam olmak üzere, günde iki öğün yemeklerden önce tüketilmelidir. Bu kür sayesinde hem kanama durur hem de ağrılar azalır.

hemoroid bitkisel öneriler

Hemoroid Bitkisel Tedavi

Hemoroid tedavisi için tıbbi yöntemleri tercih etmiyorsanız bitkisel Hemoroid tedavi yöntemlerine yönelmeniz gerekir. Bunun için krem şeklinde bitkisel bir kür uygulayabilirsiniz. Yaklaşık on adet kuşburnu bir küçük cezvede kaynatılır. Bu işlem sonucunda kuşburnunun yumuşaması ve kendini bırakması sağlanır. Daha sonra küçük bir çay kaşığı ile kuşburnu ezilerek bir krem haline getirilir. Ender Saraç Hemoroid için bu kürü önermektedir. Elde ettiğiniz krem şeklindeki kuşburnu anüs ağzına sürülür ve küçük bir naylonla bölgenin üzeri kapatılır. Daha sonra iç çamaşırınızı giyerek gündelik işlerinizi yapabilirsiniz. Kullandığınız bu krem şeklindeki kuşburnu özütü bölgenin yumuşamasını sağlar ve kanamayı azaltır. Böylece tuvalet ihtiyacı ağrısız bir şekilde giderilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Senin Yorumun Nedir?