2 Şubat 2018 Cuma

Spiral Nedir? Spiral ile Hamileliklerden Korunma

spiral ile korunma

Cinsel ilişki insanların sadece üremek için değil, aynı zamanda zevk almak için de yaptıkları bir davranıştır. Bu nedenle bu gibi ilişkilerde korunmak gerekir. Aksi takdirde bayanlar hamile kalabilir ve istenmeyen hamilelikler oluşabilir. İnsanların kullandıkları birçok korunma yöntemi vardır. Erkekler genel olarak prezervatif kullanırken kadınlar ise doğum kontrol ve ertesi gün hapı kullanırlar.
Prezervatif boşaldıktan sonra meninin vajinaya akmamasını sağlar. Böylece bayan korunmuş olur fakat bu yöntem korunma yöntemleri arasında en güvensiz olanıdır. Özellikle hatalı üretilen prezervatifler siz istemeseniz bile bir hamileliğin oluşmasına sebep olabilir ve bundan çoğu zaman haberdar bile olunmaz. Aynı zamanda erken boşalma sorunu olan bir erkek prezervatif kullandığında bir süre sonra prezervatifin ön kısmı dolacağı için, yapılacak bir ani harekette patlama oluşması muhtemeldir. Bu durumda prezervatif boşuna kullanılmış olur. Dolayısıyla hamilelikten korunmak için başka yöntemleri kullanmak gerekir. Kadınlar için en uygun yöntemler doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı kullanmak gibi görünse de bir dönem sonra vücut bu hapları da tanımamaya başlayabilir. Ya da belli bir süre sonra çocuk sahibi olmak istendiğinde vücut artık yumurta üretmiyor olabilir. Bu nedenle özellikle kadınlara, düzenli olarak yapmamaları gereken, vücutlarının dengelerini bozmayan ve tek sefer kullanıldığında her zaman işe yarayan bir korunma yöntemi gerekmiştir. Bunun için de son dönemde giderek yaygınlaşan spiral yöntemi bulunmuştur.

Spiral Nedir?

Spiral kadınların vajinalarının iç kısmına takılan ve yumurtanın olduğu kısmı kapatan T şeklinde bir aparattır. Spiral korunma yöntemleri arasında en güvenilir olanıdır ve sadece bir kez takılması yeterli olacaktır. İstendiği zaman cerrahi müdahale ile çıkarılabilir. Spiral vajinaya yine cerrahi müdahale ile yerleştirilir. Vajinaya kolayca girmesi için ilk şekli çubuğa benzer ve yaklaşık üç santimlik bir boyutu vardır. Vajinaya ve ardından da yumurtanın olduğu kısma girdikten sonra aparatı açılır ve spiral T şeklini alır. Bu sayede erkek vajinanın içine boşalmış olsa bile spermler bu duvarı aşamaz. Çünkü önü açık olan yumurtalık bölgesi spiral tarafından kapatılacaktır. Bu işlem sonucunda ne haplara, ne prezervatiflere ne de diğer korunma yöntemlerine gerek kalmaz. Fakat istendiği zaman spiral tekrar çıkarılabilir. İlk takıldığı sıralarda kadınlara huzursuzluk verebilir ancak bu en fazla üç gün sürecektir.

spiral nedir

Spiral Pahalı mı?

Spiral takma işlemini prezervatifte olduğu gibi kişiler kendileri yapamaz. Bunun için cerrahi bir operasyon gerekecektir. Fakat işlem için herhangi bir şekilde narkoz ya da uyuşturucu madde kullanılmaz. Bu nedenle kişiler gönül rahatlığı ile işlemi yaptırabilirler. Yalnızda vajinaya yabancı bir cisim gireceği ve uzun süre orda kalacağı için çeşitli paranoyalar olabilir. Bu durum fazla uzun sürmeyecek ve vücut cisme alıştığında son bulacaktır. Spiral fiyatları cerrahi müdahale yapılan yerin kalitesine göre değişiklik gösterir. Külfeti olan bir işlemdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Senin Yorumun Nedir?